Programma

Locatie

Regels

Aanmelden

Nieuws

Voorbije NKE's

Eenwieleren?

Forum

Contact

 

Vierde NK Eenwieleren succesvol verlopen

Op zondag 7 april 2013 werd het vierde Nederlands Kampioenschap Eenwieleren verreden. Dit gebeurde op wielerbaan De Nedereindse Berg bij Nieuwegein (Utrecht), een mooie en centraal gelegen locatie. De baan is wat korter dan die op Flevonice (waar het NKE tot nog toe altijd werd gehouden), maar met een venijnig heuveltje in het 10 km parcours toch afwisselender. Er waren 62 deelnemers op het evenement afgekomen, in leeftijd variërend van 7 jaar tot boven de 60. Van Groningen tot Maastricht, en zelfs een aantal uit België, want het NKE is een “open” kampioenschap.
.

   
Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor 
de NKE Nieuwsalert!


Mathias Bracke op weg naar zijn winnende tijd van 25.96 seconden op de IUF slalom 0-10 jaar

Het weer zat erg mee: na een lang en koud voorjaar was het deze dag zonnig en zelfs een beetje lente-achtig. Er werd zeer fanatiek gestreden om de winst op alle zes de wedstrijdonderdelen: 100 meter, 800 meter, 5 kilometer, 10 kilometer, IUF slalom, en 10 m langzaamrace. Zó fanatiek dat er helaas twee deelnemers voortijdig naar huis moesten wegens blessures. Er werden nog scherpere tijden neergezet dan vorig jaar. Gert-Jan De Vleeschouwer (leeftijdsgroep 11-12) uit België was onder andere op de 100 m het snelst van iedereen. Met een tijd van 16.03 seconden haalde hij een gemiddelde (!) snelheid van zo’n 22.5 km/uur, op een 24” eenwieler. 


Casper van Tielraden verzorgt in de middagpauze een demonstratie van Flatland

Het dagprogramma was goed gevuld. Naast het wedstrijdprogramma waren er, zoals elk jaar, ook nog workshops en andere leuke onderdelen. Nieuw dit jaar waren een gezamenlijke warming-up op de eenwieler aan het begin van de dag, een demonstratie en workshop Flatland door Casper van Tielraden, en een gezamenlijke cooling-down nadat de laatste wedstrijd was afgelopen. De "traditionele" workshops Eenwieleren voor beginners, en Kennismaken met vreemde eenwielers vielen ook in de smaak. Vlak voor de prijsuitreiking was er nog een verloting van eenwielerspullen (met je startnummer als lot), met als hoofdprijs een complete Qu-Ax eenwieler-gereedschapsset ter waarde van € 99, ter beschikking gesteld door Qu-Ax Nederland. 


De 10 km wedstrijd werd gedomineerd door 36" eenwielers. V.l.n.r. de nummers 4, 3, 2 en 5 in het eindklassement van leeftijdsgroep 16+. Winnaar Rene van Schijndel ligt onbereikbaar ver voor.

Bij de prijsuitreiking bleek dat de Belgische deelnemers tientallen medailles in de wacht hadden gesleept, bij sommige onderdelen (in de jongere leeftijdsgroepen) was zelfs het hele podium bezet door onze Belgische vrienden. Gelukkig had de organisatie dit al een beetje aan zien komen. Er was daarom een kampioensbeker, en de titel Nederlands Kampioen, voor de beste deelnemer uit Nederland in elke leeftijdsgroep/onderdeel-combinatie. Want al heet het dan “open”, het is tenslotte het Nederlands Kampioenschap.


Nika Klintborg ontvangt een beker en de titel Nederlands Kampioen voor haar prestatie op de 10 m langzaamrace (leeftijdsgroep 0-10 jaar).

Klaas Bil van het organiserend comité liet in zijn slotwoord doorschemeren dat er ook in 2014 wel weer een NKE zal worden gehouden. 
Alle informatie is te vinden via de NKE website. 
En wie zich inschrijft op de NKE NieuwsAlert krijgt als allereerste bericht.
   
Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor 
de NKE Nieuwsalert!