Programma

Locatie

Regels

Aanmelden

Nieuws

Voorbije NKE's

Eenwieleren?

Forum

Contact

 

Het tiende Nederlands Kampioenschap Eenwieleren wordt gehouden op zaterdag 18 mei 2019, op wielerbaan Cor Vlemmix Circuit in Breda

De aanmelding voor deelnemers is sinds 8 februari geopend.

Het NKE wordt al sinds 2010 elk jaar gehouden, en is een van de belangrijkste evenementen op de Nederlandse eenwieler-kalender. 
Om aan het NKE mee te doen hoef je echt niet supergoed te zijn. Iedereen die kan eenwieleren is welkom als deelnemer, het is een erg leuke dag om mee te maken. 
Omdat het een "open" kampioenschap betreft zijn ook deelnemers uit het buitenland welkom. Zij kunnen alleen geen Nederlands Kampioen worden. 

Voor toeschouwers en supporters/begeleiders is de toegang gratis. 
Poster om te downloaden en printen! 

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor 
de NKE Nieuwsbrief!


NKE 2019 t-shirts 
.

.

Gratis NKE Trainingsmiddag op zaterdag 6 april

Er komt net als vorige jaren weer een trainingsmiddag aan voor het Nederlands Kampioenschap Eenwieleren. Je kunt op zaterdag 6 april van 13:00 tot 17:00 uur onder leiding oefenen op de start en op snel rijden, maar ook op de langzaamrace en de slalomwedstrijd. Meedoen is gratis. 

Als je wilt komen, dan graag even aanmelden via dit formulier.


Eenbeenrijden komt ook aan bod. De echte startpiepjes worden gebruikt, net als de echte wedstrijdbanen voor het langzaam rijden en de pylonnen voor de slalom. Er worden ook warming-up-spelletjes en diverse inleidende oefeningen gedaan (zoals zigzagrijden). En er zijn hockeysticks aanwezig om eventueel wat hockey uit te proberen, al is dit geen onderdeel dat bij het NK Eenwieleren aan bod komt.

Deze middag staat open voor iedereen, of je nu wel of niet aan het NK Eenwieleren meedoet. Het is zeer geschikt voor rijders die nog nooit aan een wedstrijd hebben meegedaan, maar ook meer ervaren rijders kunnen altijd nog wat leren. Er is deskundige leiding aanwezig die je tips zal geven, en natuurlijk kun je al je vragen stellen.
Vergeet behalve je eenwieler ook je bescherming niet (handschoenen, kniebeschermers en dichte schoenen).

De training wordt georganiseerd door Stichting Eenwieleren Nederland en de Almeerse eenwielervereniging De Kameleon Express, en wordt gehouden in de openlucht, op het geasfalteerde binnenterrein van een skeelerbaan.
Het adres is Fanny Blankers-Koen Sportpark, Competitieweg 5 in Almere (andere locatie dan vorig jaar!). Vanaf station Almere Buiten is het 10 à 15 minuten met de bus (lijn M2), of 3 km eenwieleren. Als je met de auto komt: op deze locatie is het parkeren gratis.

.. 


Aanmelding is geopend

Vanaf vandaag kun je je aanmelden als wedstrijddeelnemer op het NK Eenwieleren. 
Je vindt het aanmeldformulier onder de tab Aanmelden in het menu bovenaan.

De tarieven om deel te nemen zijn hetzelfde als de afgelopen jaren, dus € 15 in de vroegboek-periode, en € 20 daarna. Details vind je onder de tab Aanmelden.

De officiële wedstrijden zijn dezelfde als vorig jaar, dus 100m, 800m, 5km, 10km unlimited, IUF slalom, 10m langzaam en 50m met één been.

Vanwege het tienjarig jubileum van het NKE hebben we bijzondere t-shirts. Ze zijn aan de voorkant bedrukt in full-colour, en aan de achterkant in zwart en rood. En het mooiste is nog wel: ze zijn een kadootje van ons als jarige organisatie aan alle deelnemers van dit jaar. Je betaalt daarvoor dus niets extra's!

Ook de medailles zijn bijzonder dit jaar: we hebben voor onze 10e editie een speciaal en bijzonder fraai ontwerp laten maken. Hopelijk is dit voor de deelnemers een extra reden om te proberen een 1e, 2e of 3e plaats te bereiken.

.. 


.

.. 


.

Meer info over onze sponsors

Ook sponsor of partner worden?

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.