Programma

Locatie

Regels

Aanmelden

Nieuws

Voorbije NKE's

Eenwieleren?

Forum

Contact

 

Archief van nieuws dat op de homepage heeft gestaan over het NKE 2019. 
Ouder nieuws is te vinden via Voorbije NKE's, klik dan in de tabel op "Nieuws" bij het gewenste jaartal.  
Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor 
de NKE Nieuwsbrief!


12 mei 2019 - Aanbieding Circus-expert.nl

Heb je al gebruik gemaakt van de voordelige aanbieding van Circus-expert.nl

Circus-expert.nl is de grootste speciaalzaak in Nederland op het gebied van eenwielers en jongleerartikelen. Ze staan de hele dag met hun mobiele eenwielerwinkel op het NKE-terrein. Voor onderdelen of kleine reparaties, maar ook voor kompleet nieuwe eenwielers kun je bij hen terecht. Daarnaast doneren ze een mooi pakket eenwielerspullen voor onze traditionele verloting aan het eind van de dag.

Maar is er meer! Voor alle deelnemers aan het NKE: tien euro korting op alle eenwielers die op hun website staan, plus daarbij een gratis paar knie- of elleboogbeschermers van Qu-Ax ter waarde van € 15,90. De eenwieler graag vooraf bestellen via info@circus-expert.nl, hij wordt dan op het NKE geleverd en op jouw maat afgesteld. 

.16 april 2019 - T-shirts

Het uiterlijk van de jubileum-t-shirts blijft een verrassing tot 18 mei. 

We houden het spannend... maar we lichten toch al een tipje van de sluier op. 
Klik op het t-shirt plaatje hiernaast voor meer info. 

.16 april 2019 - Leeftijdsgroepen

De leeftijdsgroepen voor het NKE 2019 zijn vastgesteld. 
De leeftijdsgroepen bepalen tegen wie je strijdt om de medailles, dit kan per wedstrijdonderdeel anders zijn. 

Junioren (0-10 jaar) zijn m/v-gemengd, behalve bij 10 km.
Vanaf 11 jaar strijden mannen en vrouwen apart om de medailles. 

Alle info over de definitieve leeftijdsgroepen is te vinden op de pagina Regels.

.13 maart 2019 - Gratis NKE Trainingsmiddag op zaterdag 6 april

Er komt net als vorige jaren weer een trainingsmiddag aan voor het Nederlands Kampioenschap Eenwieleren. Je kunt op zaterdag 6 april van 13:00 tot 17:00 uur onder leiding oefenen op de start en op snel rijden, maar ook op de langzaamrace en de slalomwedstrijd. Meedoen is gratis. 

Als je wilt komen, dan graag even aanmelden via dit formulier.

Eenbeenrijden komt ook aan bod. De echte startpiepjes worden gebruikt, net als de echte wedstrijdbanen voor het langzaam rijden en de pylonnen voor de slalom. Er worden ook warming-up-spelletjes en diverse inleidende oefeningen gedaan (zoals zigzagrijden). En er zijn hockeysticks aanwezig om eventueel wat hockey uit te proberen, al is dit geen onderdeel dat bij het NK Eenwieleren aan bod komt.

Deze middag staat open voor iedereen, of je nu wel of niet aan het NK Eenwieleren meedoet. Het is zeer geschikt voor rijders die nog nooit aan een wedstrijd hebben meegedaan, maar ook meer ervaren rijders kunnen altijd nog wat leren. Er is deskundige leiding aanwezig die je tips zal geven, en natuurlijk kun je al je vragen stellen.
Vergeet behalve je eenwieler ook je bescherming niet (handschoenen, kniebeschermers en dichte schoenen).

De training wordt georganiseerd door Stichting Eenwieleren Nederland en de Almeerse eenwielervereniging De Kameleon Express, en wordt gehouden in de openlucht, op het geasfalteerde binnenterrein van een skeelerbaan.
Het adres is Fanny Blankers-Koen Sportpark, Competitieweg 5 in Almere (andere locatie dan vorig jaar!). Vanaf station Almere Buiten is het 10 à 15 minuten met de bus (lijn M2), of 3 km eenwieleren. Als je met de auto komt: op deze locatie is het parkeren gratis.

.20 februari 2019 - Poster

Je kunt onze poster downloaden: klik op het plaatje hiernaast.

Je kunt onze poster in pdf-versie downloaden door te klikken op het plaatje. Print hem zelf voor in je eigen kamer, achter je raam, op het prikbord in de keuken, of bijvoorbeeld op school.

.8 februari 2019 - Aanmelding is geopend

Vanaf vandaag kun je je aanmelden als wedstrijddeelnemer op het NK Eenwieleren. 
Je vindt het aanmeldformulier onder de tab Aanmelden in het menu bovenaan.

De tarieven om deel te nemen zijn hetzelfde als de afgelopen jaren, dus € 15 in de vroegboek-periode, en € 20 daarna. Details vind je onder de tab Aanmelden.

De officiële wedstrijden zijn dezelfde als vorig jaar, dus 100m, 800m, 5km, 10km unlimited, IUF slalom, 10m langzaam en 50m met één been.

Vanwege het tienjarig jubileum van het NKE hebben we bijzondere t-shirts. Ze zijn aan de voorkant bedrukt in full-colour, en aan de achterkant in zwart en rood. En het mooiste is nog wel: ze zijn een kadootje van ons als jarige organisatie aan alle deelnemers van dit jaar. Je betaalt daarvoor dus niets extra's!

Ook de medailles zijn bijzonder dit jaar: we hebben voor onze 10e editie een speciaal en bijzonder fraai ontwerp laten maken. Hopelijk is dit voor de deelnemers een extra reden om te proberen een 1e, 2e of 3e plaats te bereiken.

.30 december 2018 - Datum en locatie zijn bekend

Het eerstvolgende Nederlands Kampioenschap Eenwieleren vindt plaats op zaterdag 18 mei 2019.
De locatie is dezelfde als vorig jaar: het Cor Vlemmix Circuit in Breda.


Om aan het NK Eenwieleren mee te doen hoef je echt niet supergoed te zijn. Iedereen die kan eenwieleren is welkom. Ook leeftijd maakt niet uit. Het is voor iedereen een heel leuke en gezellige dag om mee te maken.
Je hoeft zelfs geen Nederlander te zijn, want het NKE is een "open" kampioenschap. Buitenlanders strijden ook mee om de medailles, alleen kunnen ze geen Nederlands Kampioen worden.

Je kunt je op dit moment nog niet aanmelden als wedstrijddeelnemer. Dat kan waarschijnlijk vanaf eind januari.
Ook het programma, de leeftijdsgroepen enzovoort, staan nu nog niet vast.

Het wordt de tiende editie van het NKE. Een jubileum dus, en daar gaan we wat bijzonders mee doen. Onder andere met de t-shirts. Mede daarom is er dit jaar geen t-shirt ontwerpwedstrijd.
Meer nieuws daarover, en ook over het programma, de leeftijdsgroepen enzovoort, krijg je via Eenwielernieuws als je daarop geabonneerd bent. Of kijk op deze website
.

.


 

 

 

.

  

.

..

.