Het Beest en ik

This page in English

 

In september 2002 werd ik de trotse eigenaar van een UDC Max Traction 24 x 3" Mountain eenwieler. Vanwege zijn ruige voorkomen noemde ik hem Het Beest. Deze foto's zijn gemaakt in de eerste week, toen Het Beest nog glimmend nieuw was.

 

Staatsieportret van Het Beest en mij. Omdat er nog een Semcycle zadel op zat (voor MUni nogal zielig), staat de eenwieler op zijn kop. T-shirt door Jorga, foto door Minke. Deze foto staat in een grotere versie op de gezichten-galerij van www.unicyclist.com.

 

Het profiel van de Halo Identiti Contra 3.0 band is nét dat beetje agressiever dan de 24 x 1.75 band van mijn Semcycle Pro. :-)

 

Het oversteken van een hobbelig veld met as-hoog gras. Het grijze gevaarte op de achtergrond is onderdeel van de overdekte skibaan "Snow world". 

 

Afdaling van een van de gravel-paden in ons plaatselijke park. Ik had toendertijd nog geen helm. 

 

Een ander gravel-pad. Met meer dan 30% is dit een van de steilste paden in ons park. Het afdalen ervan ging gemakkelijk, maar ertegenop rijden ging mijn mogelijkheden toen ver te boven. 

 

Dit park is aangelegd op een voormalige puin- en vuilstortplaats van ongeveer 2 vierkante km. (Zie kaart van Recreatiegebied Noord-West, Buytenpark en Westerpark.) De kunstmatige heuvels zijn tot 22 m hoger dan de omringende polders die 4 - 5 m onder zeeniveau liggen. (Dit wil overigens niet zeggen dat ik onder water rijd.) Zonder te reizen komt dit voor mij het dichtst bij echte bergen. Lach niet! 

 

Terug naar Ikzelf, mijn spullen en mijn rijden.