Onze eenwielers en eenwieler-accessoires

This page in English

 

Deze pagina zal in de toekomst meer bevatten maar voor het moment gaat het alleen over mijn Harbinger Extreme Gloves 110G polsbeschermers.

(Deze tekst is -afgezien van de vertaling in het Nederlands) bijna identiek aan wat ik heb gepost op het Product Review forum op www.unicyclist.com.)

In principe is de Harbinger Extreme Glove een handschoen met halve vingers, die stevig op zijn plaats wordt gehouden door een brede leren band die je om je pols wikkelt en met een lang stuk klittenband vastzet. Een stevige plastic strip is ge´ntegreerd in het ontwerp, hij steekt vooruit vanaf de handpalm, terwijl aan de armkant de strip helemaal doorloopt tot het eind van het leer voor meer ondersteuning. De binnenkant van het handgedeelte is geheel van leer, met extra versteviging waar nodig. De buitenkant van de hand is een dichtgeweven elastische stof. Dat ademt goed maar geeft weinig bescherming - gelukkig heb ik aan de buitenkant ook nog geen bescherming nodig gehad.

De handschoenen beperken de bewegingen van de hand enigszins, maar ik kan de handgreep van mijn Velo KH zadel nog stevig en comfortabel beetpakken. Sterker nog, ze voegen waarschijnlijk zelfs comfort toe dankzij het leer, hetgeen effectief de scherpe zijden van de KH Velo handgreep verzacht. Bovendien kan ik dankzij de halve vingers gemakkelijk een zakdoek uit het kleine zakje van mijn fietsbroek opdiepen om mijn neus te snuiten, als ik geciviliseerd wil doen in de vrije natuur. Het enige dat moeilijk is, is op mijn horloge kijken, maar het zit wel weer prima onder de polswikkeling.

Dit spul is naar mijn mening heel mooi gemaakt. Met mijn hand in zijn natuurlijke houding past het zo precies dat het lijkt of het er omheen gegoten is. In bovenstaande foto zie je een paar grote plooien aan de buitenkant maar dat is doordat ik mijn hand een beetje draai omdat ik de foto zelf moest maken. Na zeven maande van licht tot matig intensief gebruik is er wel enige slijtage, maar ik zou zeggen dat ze nog zeker 75% van hun levensduur voor zich hebben.

Natuurlijk heb je polsbeschermers primair voor BESCHERMING. Nou, ze hebben mijn polsen (en handpalmen) al bij verscheidene gelegenheden gered. Ik herinner me nog dat ze hun eerste reddingsactie deden toen ik een steil en stenig pad opreed. Ik dacht dat mijn bovenste pedaal over het dode punt heen was en trapte het met volle kracht naar beneden. Maar het wiel werd door iets tegengehouden en al mijn beenkracht werkte achterwaarts. De eenwieler schoot bliksemsnel onder me uit! Instinctief strekte ik mijn armen naar de grond uit en de Harbingers deden hun werk. Een paar krassen op het plastic waren het enige bewijs van het gebeurde.

Ik geef ze een 9 als rapportcijfer.

 

Terug naar Ikzelf, mijn spullen en mijn rijden.