Optreden van Sem en Teresa Abrahams

This page in English

 

Onze eenwielerclub Unifun_2000 in Nederland is losjes verbonden met Semcycle. In april 2001 gaven Sem en Teresa Abrahams een informele presentatie in onze gymzaal. Deze plaatjes en video'tjes zijn welwillend beschikbaar gesteld door Henk van der Meij, met vriendelijke toestemming van Sem and Teresa.

Klik op een plaatje voor een grotere versie, deze zijn tussen 30 en 50 kB.

Teresa doet een onberispelijke wheel walk (lopen op het wiel).

Edwin Kuppens (instructeur bij de club) laat een zij-opstap zien waarbij zijn been anderhalve keer (of was het twee-en-een-halve keer?) om het zadel heengaat voor hij gaat zitten.

Sem rijdt in een cirkel zonder te trappen, met een voet in de lucht.

Sem heeft ook geprobeerd te rijden met twee voeten in de lucht zoals te zien is op John Foss' pagina Things not to do on a unicycle (dingen die je niet moet doen op een eenwieler) (de derde foto van boven).

Sem en Teresa tijdens het hoogtepunt van hun show. Het bewegende gif-plaatje op de Semcycle websites (in Nederlands of Engels) is hiervan afgeleid. De Engelse website laat nog meer acrobatische hoogstandjes zien van dit verbluffende duo.

Deze videoclip (16 seconden, 2.62 MB) laat een deel van de acrobatische manoeuvres om op bovenstaande uit te komen. Op zichzelf ook al de moeite waard.

In deze videoclip (2 seconden, 553 kB) berijdt Sem zijn eenwieler aan de zijkant. Is er ook iets wat hij niet kan? Dit is een vaardigheid voor het hoogste niveau (10) van de IUF en USA niveau-eisen. In de IUF niveau-eisen is dit de enige truc die niet voorafgegaan of gevolgd hoeft te worden door gewoon rijden omdat dat indertijd 'onmogelijk' werd geacht. De USA niveau-eisen kennen deze uitzondering niet.

In deze videoclip (5 seconden, 1.06 MB) rijdt Teresa vooruit, doet een backspin (omkeren) en gaat dan naadloos over in achteruit rijden in een cirkel met één voet.

Terug naar Diverse eenwieler-snippers.