Programma

Locatie

Regels

Aanmelden

Nieuws

Voorbije NKE's

Eenwieleren?

Forum

Contact

 

Wie ontwerpt het T-shirt voor het NK Eenwieleren 2013?

Dit jaar nodigen we jullie uit om zelf het ontwerp voor de nieuwe NKE shirts te maken!
De inzendtermijn is inmiddels gesloten. Bekijk de ontwerpen
Er wordt gestemd door de ingeschreven deelnemers en vrijwilligers van het NKE 2013.
Wij zorgen ervoor dat het winnende ontwerp op de t-shirts wordt gedrukt.
De winnaar ontvangt twee gratis t-shirts (maat en kleur naar keuze, binnen de combinaties die door de NKE-organisatie zijn gekozen, zie hiernaast), en naamsvermelding. 

Hoe werkt het?

 • Iedereen mag meedoen, dus NKE-deelnemers of ouders, maar ook andere geïnteresseerden.
 • Meerdere inzendingen per persoon zijn toegestaan. 
 • Het ontwerp wordt gedrukt in witte inkt, midden op de voorkant van een effen gekleurd t-shirt. Er wordt niets gedrukt op de rug of op de mouw. Shirt-kleuren voor 2013 zijn als op de bovenste plaatjes hiernaast. 
 • Drukmaat 26 cm, dit geldt voor zowel de hoogte als de breedte. Als het ontwerp niet vierkant is wordt de kortste zijde dus kleiner dan 26 cm. Als je de langste zijde minder dan 26 cm wilt laten drukken, moet je dat aangeven. Dat geldt ook als je het ontwerp uit het midden wilt plaatsen. Je moet dan als het ware een stuk "niks" toevoegen, want de print komt altijd binnen een (denkbeeldig) vierkant van 26 x 26 cm dat op zichzelf midden op het shirt staat. Geef dat ook even aan in begeleidende tekst, en stuur eventueel een schetsje van de gewenste plaatsing mee. 
 • Het ontwerp moet monochroom zijn. Dat betekent "één kleur". Dus eigenlijk zwart/wit, waarbij grijstinten zijn toegestaan, zowel egale als verlopende grijstinten (grijze vlakken worden door de drukker gerasterd).
 • Het ontwerp moet minimaal bevatten: 
  (1) de woorden "Nederlands Kampioenschap Eenwieleren", en 
  (2) ons logo (de eenwieler in de vlag).
 • Je kan het zwart/wit logo van eerdere jaren gebruiken, of zelf een andere monochroom versie van het logo maken. Het zwart/wit logo en het kleurenlogo staan in hoge resolutie hiernaast (het is klein weergegeven, maar is 1000 x 1000 pixels als je het downloadt).
 • Geen vermelding van datum of locatie van het NKE. Het jaartal (2013) mag wel, maar hoeft niet.
 • Het ontwerp is verder geheel vrij. Je kan aansluiten bij het ontwerp van eerdere jaren, of bij het nieuwe uiterlijk van deze website, maar dat hoeft niet.
 • Technische eisen aan het ontwerp:
  (*) Het ontwerp moet digitaal en drukklaar worden aangeleverd. Rechtstreeks digitaal creëren lijkt het beste. Een gescande potloodtekening (bij voorbeeld) is waarschijnlijk niet geschikt om te drukken.
  (*) Monochroom (alleen zwart en wit, of 256 tinten grijs ). Je mag de "witte inkt" als wit weergeven, of als zwart. Als daar twijfel over kan bestaan, geef het dan even aan.
  (*) Bij voorkeur vectorformat zoals eps of psd (leesbaar door Photoshop 5.0). Het bestaande monochroom logo hoef je niet te vectoriseren.
  (*) Anders een verliesvrij format, zoals bmp, gif, tif of png (geen jpg of pdf), met een resolutie van minimaal 300 dpi (voor een print van 26 cm komt dit neer op 3071 pixels). 
  (*) Als je als bmp of tif (of tiff) instuurt, graag even inpakken als zip. Of anders: verzenden via www.wetransfer.com.
  (*) Voor de duidelijkheid: je stuurt een bestand met alleen het druk-ontwerp in. Niet een plaatje van een heel t-shirt. Je kan eventueel een plaatje van een heel t-shirt meesturen, bijvoorbeeld als je bijzondere wensen hebt over de plaats van de print. 
  (*) Bij vragen over deze eisen, neem even contact op.
 • Inzendingen kunnen tot uiterlijk 17 februari (24:00 uur) worden gestuurd naar het e-mail adres op de Contact-pagina
 • Daarna komen alle correct ingezonden ontwerpen op de website te staan en kan er gestemd worden door de ingeschreven deelnemers, en de vrijwilligers. Details daarover worden later bekendgemaakt. Het winnende ontwerp wordt gedrukt (zeefdruk) op de NKE-shirts die dit jaar te koop zijn. 
 • Elke inzending blijft eigendom van de inzender, maar door in te zenden ga je ermee akkoord dat het copyright van de winnende inzending berust bij de NKE-organisatie. 

 

 


De kleuren van 2013De shirts van 2011, klik op plaatje voor vergroting 

 
 
De shirts van 2012, klik op plaatje voor vergroting 


NKE-logo in monochroom en kleur (als hoge resolutie te downloaden, met een rechtsklik en Opslaan als...)