MUni bijeenkomst bij Zoetermeer, zondag 13 oktober 2013

(This page does not exist in English)  


Vanaf 2005 hebben Walter de Valk uit Vlaardingen en Klaas Bil uit Zoetermeer elk najaar de "Zuid-Hollandse MUni-meet" georganiseerd. MUni staat voor Mountain Unicycling, zeg maar mountainbiken op één wiel. 

Het onderstaande fotoverslag is van editie 2013. Dit was helaas de laatste Zuid-Hollandse MUni-meet, omdat Klaas gaat verhuizen naar Gelderland, en Walter geen gelegenheid heeft om de MUni-meet alleen te organiseren.

We reden deze laatste keer in het Buytenpark bij Zoetermeer, op zondagmiddag 13 oktober van 13:00 tot 17:00 uur. Het weer was nog nooit zo slecht geweest: voortdurende regen, harde wind en slechts 7 à 8 graden. Het KNMI had zelfs "code oranje" afgegeven voor extreem weer. Een paar jongere deelnemers hielden het halverwege voor gezien en voegden zich bij hun ouders/begeleiders in een restaurantje. Gelukkig hadden ze droge kleren om aan te trekken. Aanvankelijk waren er 24 deelnemers aangemeld, een record. Wegens het weer, en wegens ziekte, vielen er wel weer een paar af. Uiteindelijk waren er twintig deelnemers aan deze tocht, inclusief Yoeri die lopend meeging en de (dure) camera van Walter aan weer en wind blootstelde tot hij het niet meer deed (nagekomen bericht: de camera is na een paar dagen drogen weer helemaal hersteld). Zonder Yoeri hadden we geen foto's gehad, dus veel dank!

Walter heeft een online "memory" spel gemaakt met foto's van deze MUni-meet. 
Klik op het screenshot hiernaast om het spel te starten. 

Helaas werkt dit niet in Internet Explorer, maar volgens Walter wel in "alle andere browsers". Dus als IE je standaard browser is, moet je niet klikken, maar onderstaande regel kopiëren in de adresbalk van bijvoorbeeld Firefox of Google Chrome:
http://home.caiway.nl/~mamwal/muni2013/memory.html

De oude aankondiging van de MUni-meet staat nu hier.


De beide organisatoren Walter (links) en Klaas (rechts) rijden in precies dezelfde stijl over een hobbelig graspad.


Regelmatig hielden we even pauze om iedereen weer bij elkaar te krijgen. Daardoor werd iedereen wel extra koud.


Omdat Klaas de route beter kende reed Walter meestal als bezemwagen achteraan. Hier met Nina die een-na-laatste lag :-)


Er waren deze keer een flinke handvol Belgische deelnemers, waaronder op deze foto Silke en Lotte.


Klaas voert de stoet aan. 


Walter zet aan om een heuvel op te rijden. Paul werd door de modder van zijn fiets getrokken. 


Op een heuveltop waar we pauzeerden zodat iedereen even kon "spelen". Wet en Robert-Frank staan te kijken waar ze naar beneden zullen rijden. Tamar lijkt haar keus al te hebben gemaakt.


De makkelijkste route deze heuvel af, voor het vervolg van de tocht. 


Radboud (de enige deelnemer die bij de organisatoren totaal onbekend was) en Silke rijden naar beneden. 


Stijn en Laurens. Stijn en Pauline hadden samen een eenwieler met een zaal/straat-band en een eenwieler met offroad-band. In deze modderige omstandigheden was de straatband duidelijk niet zo geschikt. 


Gert-Jan kiest een moeilijke route naar beneden.


Ook Soilin kiest een lastige afdaling. 


Nina en Lotte. 


Het gebruik van beschermers (helm, scheenbeschermers, polsbeschermers) is bij MUni aan te raden, en steeds meer rijders geven daar gehoor aan. Zo ook Tamar. 


Hier hebben de meeste deelnemers een paar honderd meter extra gereden omdat Klaas en Sander (die voorop reden) opeens om een bocht verdwenen waren. Soilin, gevolgd door...


... Pauline en Laurens komen daarom terug naar boven. 


Lotte en Pauline maken de weg vrij voor Mathias en Robert-Frank. 


Een tamelijk steil afdalinkje naast een trapje. Toen het park net aangelegd was, was dit paadje nog spectaculairder, want net zo steil als het trapje. 


Gert-Jan springt het trapje af. Stijn maakt aanstalten om te rijden. 


Mathias en Thomas rijden ook. 


Soilin doet het weer anders: zij rijdt het trapje af. 


Tamar maakt er even flink vaart bij. 


Radboud haalt zijn fiets weer op. 

Dit was de laatste foto voor de camera er mee ophield door de regen. (Inmiddels is-ie weer droog en werkt perfect.)

De route van het gedeelte voor de pauze werd ietsje ingekort wegens het weer. Zodoende kwamen we een kwartiertje vroeger aan in Ayers Rock aan, waar alle deelnemers een drankje en een snackje kregen aangeboden door Qu-Ax Nederland. Vooral de warme chocolademeld was erg in trek, om weer wat warmte in de verkleumde lijven te krijgen. Dank je wel, Qu-Ax Nederland!

Het laatste uur van de middag zijn we gaan spelen op de dichtbijgelegen baan van de BMX-club in Zoetermeer, zij het dat wederom een aantal mensen afhaakten omdat ze geen zin hadden om opnieuw de koude regen in te gaan. Het laatste kwartiertje deden we een wedstrijdje, alleen over de binnenste lus van de baan net als in andere jaren. Een paar voorronden, en daarna de snelste vijf in een finale-ronde tegen elkaar. Die werd gewonnen door Gert-Jan uit België, in de tijd van 38,83 seconden. Daarmee won hij de prestigieuze titel Wereldkampioen Eenwieleren BMX-baan Zoetermeer 2013. En dat niet alleen: de vorige snelste tijd (uit 2011, door Nick) was 39.82 seconden, dus Gert-Jan bezit ook nog eens het wereldrecord. Alles met een flinke tong-in-wang, natuurlijk. 

Trouwens, dat deze BMX-faciliteit niet zo maar een baantje is, mag blijken uit het feit dat er een week later (19 en 20 oktober) het Nederlands Kampioenschap BMX werd verreden. 

Na deze wedstrijd was de MUni-meet afgelopen. Het was, ook al door het zeer slechte weer, een gedenkwaardige editie om mee te maken!

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Yoeri. Het is natuurlijk maar een keuze uit de beschikbare foto's. Maar niet getreurd, want alle 158 gelukte foto's (en twee "filmpjes" van aan elkaar geplakte foto's) staan bij elkaar op Walters Google+ accountKaartje gebaseerd op Klaas' GPS. Afgelegde afstand: 6.2 km. 

(De stukjes die ik reed maar de meerderheid niet, heb ik voor de afstand niet meegeteld - op dit kaartje staan wel alle extra stukjes. Maar anderzijds heb ik de meeste rondjes op de BMX-baan niet meegeteld, want ik heb de GPS na één rondje ergens neergelegd.) 

 

Alles over eenwieleren